Nagyiváni Hagyományőrző Néptánccsoport Nagyiván

"A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt válnak naggyá" (Martha Graham)

A Nagyiváni Hagyományőrző Néptánccsoport 1999-ben alakult. Tagjai középiskolás és főiskolás korú fiatalok (18 fő). Utánpótlás csoportunk tagjai az általános iskola tanulói közül kerülnek be a csoportba (40 fő). Főként a környékbeli falvakba, városokba kapunk fellépési lehetőségeket. Támogatóink a helyi Önkormányzat, helyi vállalkozók és a szülők. Minden pályázati lehetőséget kihasználunk annak érdekében, hogy bővüljön eszközellátottságunk és a gyermekek ismerete a táncok terén. Kapcsolatunk van egy Majlátfalvi román csoporttal, akiknél 2004-ben vendégcsoportként szerepeltünk. 2003-ban a Debreceni Népi Együttes művészeti vezetői  (Hercz Beáta- Hercz Vilmos) megkoreografálta saját falunk táncát, a Nagyiváni táncot.

2005-ben a Polgári Kistérségi Fesztiválon II. helyezést értünk el a Nagyiváni táncunkkal.

2006-ban Jászfényszarun, a Jász Fesztiválon dícséretett kapott a csoport ugyanezért a tánc koreográfiáért.

2008 júniusában az Abádszalóki Ki Mit Tudon tánc kategóriában I. helyezést ért el a csoportunk, majd augusztus 20-án a Debreceni Virágkarnevál felvonulására is meghívást kaptunk, ahol jól szerepeltünk.

Idén augusztus 20-én ismét részt vettünk a Debreceni Virágkarneválon, ahol virágkompozíciót kisértünk.

Ugyanebben az évben Lengyelországban Lublin városában a Jagelló napokon vendégszerepeltünk, majd Szlovákiába, Szepsi városába kaptunk meghívást.

Minden évben, immáron tizenegyedik alkalommal egy hetes szakmai táborban veszünk részt Sarudon a csoport tagjaival, ahol a közösség ereje formálódik szakmai tudásuk  fejlődik. 2010-ben a XI-dik alkalommal megrendezésre kerülő Zsibai táborban, Szilágycsehben fejlesztette szakmai tudását a csoport. Az itt szerzett ismerettség révén augusztusban a Tövisháti Napokon, majd szeptemberben Bogdándban a Nemzetközi néptánc Fesztiválon vendégszerepeltünk.

2011-ben ismét a Zsibai táborban volt a csoport 24 tagja, ahol Palatkai táncokkal bővítettük tudásunkat.

2012 nyara volt az, amikor is "belekóstoltunk" a Szászcsávási táncok alaplépéseibe. És ezt az ismeretet azóta is csiszolgatjuk, gyakoroljuk.

Még ebben az évben ősszel egyik berekfürdői fellépésünk alkalmával megismerkedtünk a Tiszapéterfalvai népzenei együttessel és jó kapcsolatot ápolunk velük.

A csoport művészeti vezetői:  Hercz beáta és Hercz       Vilmos

A  csoport vezetője:  Berecki Lajosné,

Szervező: Dr Kovácsné Fekésházi Anikó

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 4
Heti: 2
Havi: 48
Össz.: 19 548

Látogatottság növelés
Oldal: Bemutatkozunk
Nagyiváni Hagyományőrző Néptánccsoport Nagyiván - © 2008 - 2019 - nagyivani-neptanc.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »